BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweedse royals bij dankdienst voor Adrienne

In Stockholm is maandag een speciale kerkdienst gehouden ter ere van de geboorte van prinses Adrienne, de tweede dochter van prinses Madeleine en Chris O'Neill. Prinses Adrienne is het derde kind van het paar.

Naast de trotse vader van het pasgeboren prinsesje waren zoals gewoonlijk koning Carl Gustaf en koningin Silvia aanwezig bij het Te Deum in de koninklijke kapel in het paleis. Ook kroonprinses Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip en prinses Sofia gaven acte de présence. Victoria en Daniel hadden hun 6-jarige dochter prinses Estelle meegenomen naar de dankdienst.

Voorafgaand aan de dienst maakte de Zweedse koning tijdens een speciale ministerraad de naam en de titel bekend van zijn zevende kleinkind. Voluit heet ze prinses Adrienne Josephine Alice. Ze is hertogin van Blekinge.

Prinses Madeleine woont met haar gezin in Londen. De jongste dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia wilde echter graag bevallen in haar geboorteland Zweden.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: