BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Charles zet reis Australië voort zonder Camilla

Prins Charles en zijn echtgenote Camilla hebben woensdag de 21e editie van de Commonwealth Games, oftewel de Gemenebest Spelen, geopend. In het Carrara Stadion in de Australische stad Gold Coast waren ze bij de spectaculaire openingsceremonie van het evenement aanwezig.

Charles sprak namens koningin Elizabeth de traditionele boodschap uit, waarin hij alle atleten opriep om samen te komen. De boodschap legde de afgelopen 388 dagen een reis af van Buckingham Palace naar de Gold Coast, door alle landen en gebieden van het Gemenebest. Ook benadrukte de prins van Wales in zijn toespraak dat de Spelen door de jaren heen gezorgd hebben voor verbinding tussen mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten. "Door deze samenwerking en saamhorigheid is een gemeenschappelijke basis gelegd en zijn duurzame vriendschappen gesmeed", besloot hij. De Gemenebest Spelen vinden plaats van 4 tot en met 15 april. Aan het sportevenement doen meer dan 4500 atleten uit 71 landen en regio's mee.

Voorafgaand aan de opening maakten Charles en Camilla enkele stops in de stad Brisbane. Zo gingen ze langs bij het kinderziekenhuis en inspecteerden ze de koninklijke garde. Donderdag staat een bezoek aan het atletendorp op de agenda en reikt de prins bij het zwemmen de medailles uit. Charles blijft een week in Australië, dat hij voor de zestiende keer bezoekt. Camilla gaat eerder naar huis. De hertogin vliegt op 6 april alweer terug, terwijl Charles alleen verder gaat als hij een bezoek brengt aan het Great Barrier Reef, Cairns, Gove en Darwin. Ook vliegt hij naar het eiland Vanuatu.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: