BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Dood DJ schokt Carl Philip en Sofia

De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia hebben geschokt gereageerd op de dood van Avicii. De Zweedse dj, die vrijdag op 28-jarige leeftijd overleed, draaide in 2015 op hun huwelijksfeest.

“Wij hadden de eer hem te mogen kennen”, lieten Carl Philip en Sofia weten aan Zweedse media. “We bewonderden hem als artiest en als persoon.” Het paar stelt “verdrietig” te zijn nu Avicii is overleden en mee te leven met zijn nabestaanden. “Hij maakte onze bruiloft onvergetelijk met zijn geweldige muziek.”

Carl Philip en Sofia beloofden elkaar in juni 2015 eeuwige trouw. Na afloop van het huwelijksfeest bedankte Avicii de prins en prinses “voor een geweldige ervaring”. Carl Philip en Sofia zochten de dj vaker op, zo vertelde Avicii eens over een ontmoeting met de prins op Ibiza en woonde het paar in de zomer van 2016 een van de laatste optredens van de dj bij.

Avicii had moeite met de druk die gepaard ging met zijn roem. In april 2016 maakte hij bekend te stoppen met optreden en toeren. In augustus van dat jaar stond hij voor het laatst achter de draaitafels. Hij bleef actief als dj en producer.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: