BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Harry en Meghan op receptie Invictus Games

Prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle waren zaterdag in Londen aanwezig op een receptie voorafgaand aan de Invictus Games in oktober. De vierde editie van het sportevenement voor (oud-)militairen die tijdens hun werk invalide zijn geraakt, vindt dit jaar plaats in Sydney in Australië.

De twee hadden een ontmoeting met de Australische premier Malcolm Turnbull, waarna ze spraken met gewonde militairen die namens Australië en Groot-Britannië eerder hebben deelgenomen aan het evenement. Ook onthulden Harry en Meghan het officiële sportjack van de Invictus Games 2018.

Aan het evenement, dat plaatsvindt van 20 tot en met 27 oktober, doen vijfhonderd atleten uit achttien landen mee. In 2014 werden de eerste Invictus Games gehouden. Harry is de grondlegger van het internationale evenement. De prins raakte tijdens zijn diensttijd geïnspireerd door gewonde collega's die ondanks hun fysieke beperkingen toch bleven sporten en competitief waren.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: