BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Koningin Elizabeth straalt in paarse outfit

Koningin Elizabeth heeft donderdag in Windsor een bezoek gebracht aan het King George VI Day Centre, dat ze zestig jaar geleden opende. De Britse vorstin koos voor een outfit in een van de modekleuren van dit voorjaar: paars.

Elizabeth gaf destijds toestemming het centrum te vernoemen naar haar vader. Elizabeths moeder was een van de eersten die in 1948 geld doneerde voor het centrum, dat in het leven werd geroepen om weduwen en weduwnaren van gesneuvelde militairen bij te staan.

Taart
Tijdens een rondleiding door het King George VI Day Centre kreeg Elizabeth onder meer de sleutel te zien waarmee ze het centrum in 1958 opende. Ook sneed ze een taart aan en tekende ze het gastenboek.

Ook toen het King George VI Day Centre zijn 25-jarig en zijn vijftigjarig jubileum vierde was Elizabeth van de partij.

Na haar bezoek aan het centrum maakte de vorstin tijd voor het publiek, dat buiten op haar stond te wachten. Koningin Elizabeth, die volgende week zaterdag 92 jaar wordt, werd al gefeliciteerd en kreeg meermaals 'happy early birthday' te horen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: