BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Letizia en Sofia samen op ziekenbezoek bij Juan Carlos

De vader van de Spaanse koning Felipe is zaterdag geopereerd aan zijn rechterknie. De tachtigjarige Juan Carlos moest onder het mes om de knieprothese die hij in 2011 kreeg te laten vervangen door een nieuwe.

Na de operatie, die plaatsvond in het ziekenhuis Sanitas La Moraleja in Madrid, kwamen zijn vrouw Sofia, zoon Felipe en schoondochter Letizia op ziekenbezoek. Breed lachend opende koningin Letizia de deur van de auto voor haar schoonmoeder. Ze liepen samen naar binnen, kennelijk om aan te tonen dat alles koek en ei is tussen Letizia en Sofia.

Op basis van een video tijdens de paasmis op het eiland Mallorca brak in de Spaanse media afgelopen week een rel uit over de slechte band tussen Letizia en Sofia.

Na een verblijf van 24 uur heeft Juan Carlos de intensive care verlaten. Zondag kreeg hij nog meer ziekenbezoek dan zaterdag. Ditmaal kwamen ook Letizia's dochters, Leonor (12) en Sofia (10), mee naar het ziekenhuis. De prinsessen waren gekleed in identieke trenchcoats en liepen hand in hand met hun oma. De Spaanse koninklijke familie lijkt daarmee eenheid uit te willen stralen.

Zondagmiddag bracht ook prinses Elena een bezoekje aan haar vader Juan Carlos.

Volgens royaltywatchers is het Spaanse Koninklijk Huis op zijn hoede na het veelbesproken incident waar Letizia 'getroffen, bezorgd en gekwetst' door raakte. "De strategie van het hof is nu voorzichtigheid en maak geen fouten", zegt koningshuisverslaggever José Aperzarena. "Sofia miste een fotomoment met haar kleindochters en Spanje zag na Pasen geen verenigde koninklijke familie. Elke momentopname is nu belangrijk om dit beeld te compenseren."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: