BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Prins Alexander viert tweede verjaardag

Prins Carl Philip en prinses Sofia van Zweden vieren donderdag de tweede verjaardag van hun oudste zoontje, prins Alexander. Ter gelegenheid daarvan hebben ze nieuwe foto's van de jarige vrijgegeven.

De nieuwe kiekjes zijn gemaakt door fotografe Erika Gerdemark, die de Zweedse royals vaker portretteert.

Prins Alexander is geboren op dinsdagavond 19 april 2016 in het ziekenhuis van Danderyd, nabij Stockholm. Zijn opa, koning Carl Custaf maakte de donderdag na zijn geboorte de namen en titel bekend van zijn kleinzoon. Voluit heet hij Alexander Erik Hubertus Bertil. Zijn titel is Hertog van Södermanland.

De eerste foto's

Hoera, 1 jaar!

Een broertje

Op 31 augustus 2017 krijgt Alexander een broertje, prins Gabriel.

Foto's: Kungahuset.se

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: