BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kate opgenomen in ziekenhuis voor bevalling

Catherine, de hertogin van Cambridge, staat op het punt te bevallen van haar derde kind. De echtgenote van prins William is maandagochtend opgenomen in het ziekenhuis, meldt Kensington Palace.

William en Catherine zijn met de auto van Kensington Palace naar het St. Mary's Hospital in Londen gereden. Daar is Catherine opgenomen in de zogenoemde Lindo vleugel. Ook prins George en prinses Charlotte kwamen op deze plek ter wereld.

Het nieuws betekent dat de 'Great Kate Wait' bijna voorbij is. Bij het ziekenhuis staan al twee weken journalisten en royaltyfans te wachten op de baby. Meteen na de bekendmaking dat Catherine in het ziekenhuis is opgenomen spoedden meer belangstellenden en journalisten zich naar de Lindo-vleugel van het ziekenhuis.


Zwaar begin

Net als de vorige twee keer kende Kate's zwangerschap een lastig begin. Kensington Palace maakte op 4 september noodgedwongen bekend dat William en Catherine in verwachting waren van een derde kind. Het paleis moest dat nieuws wel naar buiten brengen omdat Kate last had van ernstige ochtendmisselijkheid. Daardoor moest ze een aantal verplichtingen verstek laten gaan. Ook kon ze haar zoon George niet naar school brengen op zijn eerste schooldag.

Na de moeilijke eerste periode verliep de zwangerschap voor zover bekend zonder problemen. Catherine verscheen dikwijls stralend bij officiële verplichtingen en werkte door tot vijf weken voor de verwachte geboorte. Op 22 maart legde ze samen met William in Londen haar laatste bezoek af voordat ze met zwangerschapsverlof ging.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: