BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprins Frederik bezoekt vluchtelingenkamp Bangladesh

De Deense kroonprins Frederik heeft de afgelopen twee dagen een bliksembezoek gebracht aan het op dit moment grootste vluchtelingenkamp ter wereld, bij Cox's Bazar in het zuidoosten van Bangladesh.

Frederik was daar om aandacht te vragen voor het werk van het Rode Kruis. De hulporganisatie draagt bij aan de opvang van bijna een miljoen gevluchte Rohingya. Deze moslims zijn na buitensporig geweld van het leger van Myanmar op de vlucht geslagen naar buurland Bangladesh.

De Deense kroonprins bezocht onder meer het Rode Kruis-ziekenhuis, dat hij omschreef als een "lichtpunt in al deze ellende". In het veldziekenhuis zijn meer dan honderdduizend mensen behandeld.

| "Ik volg het werk van het Rode Kruis al vele jaren en heb eerder ook projecten in de wereld bezocht." |

Het Deense hof maakte de reis van Frederik pas vrijdag bekend. "Het is belangrijk dat het humanitaire werk van het Rode Kruis wordt gezien en zoveel mogelijk aandacht krijgt. De aanwezigheid van het Rode Kruis speelt een bepalende rol in het leven van veel mensen”, aldus Frederik.

Bron: ANP
Foto's: Kongehuset.dk

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: