BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Letizia 'leent' tiara van schoonmoeder

De Spaanse koningin Letizia verscheen maandagavond bij het banket ter gelegenheid van het staatsbezoek van de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa met een tiara die de laatste jaren vooral door haar schoonmoeder Sofia is gedragen. De Spaanse koninklijke familie lijkt daarmee nog maar weer eens eenheid uit te willen stralen.

Het sieraad, oorspronkelijk van koning Felipes overgrootmoeder koningin Victoria Eugenia en nu in het bezit van het Spaanse Koninklijk Huis, werd door de jaren heen bij talloze gelegenheden gedragen door Sofia. Letizia droeg de tiara maandag voor het eerst.

Ophef

De afgelopen weken werd in de media druk gespeculeerd over een mogelijke ruzie tussen Letizia en Sofia na een incident begin april bij de kathedraal van Palma de Mallorca. Letizia leek na de paasmis een fotomoment van haar schoonmoeder met de kleinkinderen te willen verhinderen door heen en weer in beeld te lopen.

Overigens is het niet de eerste keer dat Sofia haar tiara 'uitleent'. In 2010 droeg prinses Cristina het stuk bij de bruiloft van de Zweedse kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel.

Koningin Sofia draagt het juweel bij het huwelijk van kroonprins Frederik en Mary van Denemarken in 2004.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: