BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nieuwe portretfoto's van Deense kroonprins Frederik

Het Deense hof heeft twee nieuwe portretfoto's van kroonprins Frederik vrijgegeven. De foto's zijn gemaakt ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag op donderdag 26 mei.

Fotograaf Steen Evald maakte beide portretfoto's van Frederik, die zowel in uniform als in een casual outfit poseerde.

De vijftigste verjaardag van Frederik wordt in mei groots gevierd. Op 27 mei, een dag na zijn verjaardag, wordt in concerthal Royal Arena in Kopenhagen een feest gevierd. Het evenement wordt live op televisie uitgezonden.

Enkele dagen voor zijn vijftigste verjaardag organiseert Frederik een uniek hardloopevenement in de vijf grootste steden van Denemarken. De kroonprins laat zich ook zelf van zijn sportieve kant zien tijdens deze zogenoemde Royal Run.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: