BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Premier May niet uitgenodigd voor bruiloft Harry en Meghan

De Britse premier Theresa May is niet uitgenodigd voor de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle. Ook oppositieleider Jeremy Corbyn mag niet aanschuiven, bericht de BBC.

Veel buitenlandse prominenten grijpen eveneens naast een uitnodiging voor het koninklijke huwelijk op 19 mei. Zo staan Barack en Michelle Obama niet op de gastenlijst, die 600 namen telt. Het stel nodigt wel een twaalfjarig meisje uit dat de terreuraanslag in Manchester overleefde.

Harry en Meghan hebben volgens de BBC geen "officiële lijst" met politieke leiders die worden uitgenodigd. Dat heeft volgens Kensington Palace onder meer te maken met de omvang van de kerk. Bovendien is Harry de vijfde persoon in de lijn om koningin Elizabeth op te volgen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: