BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Charles drinkt kopje thee met kerkgangers

Prins Charles, die sinds woensdag een officieel bezoek aan Australië brengt, begon de zondag in de kerk. De Britse prins mengde zich in de St John's kerk in Cairns met de andere kerkgangers.

Na afloop van de dienst dronk Charles met hen een kopje thee en complimenteerde de koorleden met hun zang.

Na de kerkdienst stond een bezoek aan Royal Flying Doctor Service op de planning. Op de vliegbasis onthulde hij een nieuw toestel: de Outback Angel. Het vliegtuig kan, in tegenstelling tot de huidige toestellen van de hulporganisatie, van Cairns naar Brisbane gevlogen worden zonder bijgetankt te hoeven worden.

Commonwealth Games

Ook bezocht prins Charles zondag een basketbalwedstrijd van Nieuw-Zeeland tijdens de Commonwealth Games. Het damesteam werd tijdens hun wedstrijd tegen India vanaf de tribune door de prins aangemoedigd. Na afloop van de match maakte Charles een praatje met de sporters.

Charles en zijn echtgenote Camilla openden woensdag de 21e editie van dit sportevenement waaraan 6600 atleten deelnemen.

Zondagavond reisde prins Charles door naar het noorden van Australië. Daar zal hij de laatste twee dagen van zijn trip doorbrengen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: