BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Philip (96) opgenomen in ziekenhuis voor operatie

Prins Philip is opgenomen in het ziekenhuis voor een operatie aan zijn heup. De echtgenoot van koningin Elizabeth zal woensdag worden geopereerd in het King Edward VII Hospital in de Londense wijk Marylebone.

De 96-jarige Philip liet vanwege zijn heupklachten op Witte Donderdag al verstek gaan bij de traditionele 'Maundy Thursday'-dienst in de privékerk bij Windsor Castle. Ook de paasdienst op zondag in St. George's Chapel werd zonder de prins gehouden.

Prins Philip trok zich vanwege zijn zwakke gezondheid in het najaar al terug uit het openbare leven. Hij verschijnt nog maar zeer zelden in het openbaar.

In een verklaring liet Buckingham Palace weten: "Zijne Koninklijke Hoogheid De hertog van Edinburgh werd vanmiddag opgenomen in het King Edward VII-ziekenhuis in Londen, voor een geplande operatie aan zijn heup, die morgen zal plaatsvinden. Verdere updates volgen, indien nodig."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: