BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinsje siert Britse voorpagina's

Het maandag geboren zoontje van prins William en zijn vrouw Catherine siert dinsdag vrijwel alle voorpagina's van de Britse kranten. Daily Mail spotte zelfs het eerste 'koninklijke zwaaitje' van het kereltje.

De krant zoomde ver in op het prinsje, wiens naam later bekend wordt gemaakt, dat zijn hand een stukje boven de deken uitsteekt. Ook Daily Express koos voor een foto van alleen de baby. The Daily Telegraph en The Sun plaatsten een foto van Catherine die vertederend naar haar tweede zoon kijkt. Prins William haalde wel de voorpagina's van onder meer Metro, The Times en The Guardian. Alleen Financial Times maakte op zijn voorpagina geen plek voor 'baby Cambridge'.

Catherine beviel maandag om 11.01 uur (lokale tijd) in de Lindo-vleugel van het St. Mary's Hospital van haar derde kind. Het prinsje is vijfde in de lijn van troonopvolging, na opa prins Charles, vader prins William en zijn oudere broer prins George (4) en zus prinses Charlotte (2).

Maandagavond lieten William en Kate hun pasgeboren zoon aan de wereld zien. Net als bij de geboorte van George en Charlotte presenteerden de twee hun kind op de stoep van het St. Mary's Hospital.

Bron: ANP