BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Concert voor jarige Queen

De Britse koningin Elizabeth was zaterdagavond bij een speciaal concert dat georganiseerd werd ter ere van haar 92e verjaardag. Tom Jones, Kylie Minogue, Sting en Shaggy traden in de Royal Albert Hall in Londen op voor de oudste en langst regerende monarch ter wereld.

De koningin kreeg een daverend applaus aan het slot van het concert. The Queen verscheen samen met prins Charles op het podium.

Grapjes

Dat gebeurde nadat de meewerkende artiesten samen de evergreen What A Wonderfull World ten gehore hadden gebracht. Prins Charles nam daarna het woord en kreeg de lachers op zijn hand door de vorstin ‘mummy’ te noemen. Na een korte speech vroeg hij om drie hoera’s voor de 92-jarige koningin.

Al eerder op de avond had haar kleinzoon prins Harry een speech gehouden voor Elizabeth. Ook hij maakte een grapje en zei dat het moeilijk was om een geschikt cadeautje voor haar uit te zoeken. Prins William was ook aanwezig, maar zijn vrouw Catherine ontbrak. De hertogin van Cambridge is hoogzwanger.

Bron: ANP