BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Harry en Meghan ontmoeten invalide militairen

De voorbereidingen voor de Invictus Games 2018 zijn in volle gang! Vrijdag ging prins Harry samen met Meghan kijken bij de trainingen van mogelijke kandidaten voor het Britse team. De prins is de bedenker van het sportevenement voor militairen die invalide zijn geraakt.

Vierhonderd (oud-)militairen trainen in het sportdorp, maar er is slechts plek voor 72 mensen in 'TeamUK'.  De vierde editie van de Invictus Games vindt plaats van 18 tot en met 29 oktober in Sydney.

Invictus Games

Harry is beschermheer van het Invictus Games Fonds, het sportevenement voor (oud-)militairen die tijdens hun werk invalide zijn geraakt. Als veteraan heeft hij met eigen ogen gezien wat oorlog doet met soldaten. Om invalide en/of zieke mannen en vrouwen uit het leger een hart onder de riem te steken, bedacht de prins de Invictus Games. De eerste editie in Londen in 2014 was een groot succes.

Foto:s ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: