BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Harry en Meghan ontmoeten jonge leiders

Prins Harry en Meghan Markle gingen woensdag in gesprek met jongeren tijdens het ‘Commonwealth Youth Forum’. Vijfhonderd jonge leiders uit verschillende Gemenebestlanden houden gesprekssessies over wereldproblemen en hoe de nieuwe generatie aan oplossingen kan werken.

Donderdag en vrijdag vindt de zogenoemde ‘Commonwealth Heads of Government Meeting’ (CHOGM) plaats in Londen en Windsor. Dit is een conferentie waar staatshoofden- en regeringsleiders van het Gemenebest bij elkaar komen. Koningin Elizabeth is sinds 1952 hoofd van het Gemenebest, dat 52 landen omvat en waar in totaal 2,4 miljard mensen wonen.

Commonwealth Youth Ambassador

Maandag opende prins Harry het Commonwealth Youth Forum met een toespraak. Door zijn grootmoeder koningin Elizabeth is hij maandag benoemd tot ambassadeur van de 'Commonwealth Youth'. De prins vertelt dat hijzelf maar ook Meghan vol enthousiasme met deze nieuwe uitdaging aan de slag zullen gaan.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: