BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Koning vertelt over zijn bijen

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de Maatschappij van Weldadigheid in Frederiksoord. De koning vertelde hier over de bijen die hij heeft bij verschillende paleizen. 'De Horsten, Noordeinde, mijn moeder heeft ze op Drakensteyn staan.' Ook vertelt de koning dat hij en de kinderen zelf honing slingeren.

Willem-Alexander bezocht de Maatschappij van Weldadigheid vanwege het tweehonderdjarig bestaan van de stichting. De koning keek naar nieuwe initiatieven op het gebied van wonen, werken en leren en woonde een theatervoorstelling bij, een speciale bewerking van Het Pauperparadijs. Bij vertrek kreeg de koning van schoolkinderen uit het Drentse dorp een boek met daarin hun tweehonderd idealen.

De Maatschappij van Weldadigheid

De Maatschappij van Weldadigheid werd in 1818 opgericht door generaal Johannes van den Bosch om armoede in stedelijke gebieden aan te pakken. Frederiksoord was de eerste proefkolonie en bood arme gezinnen huisvesting, werk, scholing en zorg. De stichting Maatschappij van Weldadigheid heeft tegenwoordig tot doel het erf- en gedachtegoed van Van den Bosch te behouden.

Kijk morgen (21 april) naar Blauw Bloed voor meer beelden van deze gezellige middag!

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: