BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Mabel over emotionele ontmoeting met kindbruid

Koningin Máxima is donderdag en vrijdag in Washington, waar ze verschillende bijeenkomsten bijwoont. Schoonzus prinses Mabel is deze week eveneens in de Amerikaanse hoofdstad, om te praten over de aanpak van kindhuwelijken. Tijdens een paneldiscussie raakt de prinses geëmotioneerd als zij vertelt dat een ontmoeting met een kindbruid haar aan haar eigen kinderen deed denken. Jeroen Snel sprak prinses Mabel achteraf.

Prinses Mabel heeft in 2011 de stichting Girls Not Brides opgericht. Zij gaan wereldwijd de strijd aan voor de afschaffing van kindhuwelijken. Het is een paraplu voor inmiddels bijna duizend organisaties in 95 landen die internationaal, nationaal en lokaal actief zijn om via verandering van wetgeving, voorlichting en onderwijs, projecten met dorpsoudsten en dergelijke een einde te maken aan het vroeg - voor hun achttiende - trouwen van meisjes.

Morgenavond (21 april) komt Blauw Bloed uit Washington met meer over het positieve effect van koningin Máxima's werk voor de Verenigde Naties en prinses Mabel's strijd tegen kindhuwelijken.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: