BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Ziekenhuis bereidt zich voor op Kate

Het aftellen voor de geboorte van het derde kind van prins William en echtgenote Catherine is begonnen. Het St. Mary's Hospital in Londen, waar Catherine zal bevallen, heeft maandagochtend de eerste maatregelen getroffen.

Voor het gebouw zijn borden geplaatst met parkeerrestricties vanwege een 'evenement', meldt Mirror. Op de South Wharf Road is het verboden om te parkeren tussen 9 en 30 april. Ook buiten de zogenoemde 'Lindo' vleugel, waar media zich vanaf 11 april mogen opstellen, is in die periode een parkeerverbod van kracht. Op deze kraamafdeling zijn ook de eerste twee kinderen ter wereld gekomen.

Zwangerschapsverlof

De hertogin van Cambridge is sinds 23 maart met zwangerschafsverlof. Op eerste paasdag woonde ze met haar man en het grootste deel van de koninklijke familie de dienst bij in St. George's Chapel in Windsor. Het paar legde de korte afstand van het kasteel naar de kapel per auto af, een mogelijkheid waarvan verder alleen koningin Elizabeth (91) gebruik maakte.

Britse media rekenen erop dat de baby eind april wordt geboren, enkele dagen voor de zevende huwelijksverjaardag van het koppel op 29 april. Dat wordt afgeleid uit het feit dat er 36 dagen zaten tussen verlof en geboorte van prins George in 2013, en 37 dagen bij prinses Charlotte. Ook de eerste twee kinderen zijn ter wereld gekomen in de kraamafdeling van de 'Lindo Wing'.

Fotografen installeren naarmate de mogelijke geboortedatum dichterbij komt keukenladders voor de ingang van de kliniek, om het beste beeld te hebben wanneer William en Kate na de geboorte met de baby naar buiten komen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: