De keuken van Windsor Castle gebruikt zaterdag op de trouwdag van de Britse prins Harry en Meghan Markle voornamelijk verse producten uit de regio. Dat heeft de chef-kok van Windsor Castle, Mark Flanagan, onthuld.
De chef-kok en zijn team zijn deze dagen drukker dan ooit. In aanloop naar de koninklijke bruiloft hebben ze de afgelopen dagen ook de catering verzorgd voor verschillende recepties rond de Windsor Horse Show.
Perfecte timing
"De dag van de bruiloft valt voor ons perfect. Alle groenten komen net van het land", aldus chef-kok Flanagan tegen The Telegraph. "Het echtpaar wil graag dat we zo veel mogelijk lokale producten in het menu gebruiken en dankzij het recente goede weer gaat dat zeker lukken."
De keuken staat in ieder geval op scherp, zegt Flanagan. "Alle medewerkers zijn blij dat ze een rol kunnen spelen op de trouwdag. We hebben zelfs telefoontjes gehad van oud-collega's die wilden weten of we extra ondersteuning nodig hadden."
Het menu
Volgens Flanagan waren Harry en Meghan zeer betrokken bij het samenstellen van het menu. "Zij hebben het allemaal zelf besloten. We hebben alleen suggesties gedaan", aldus de chef-kok van Windsor Castle. "Ze hebben alles vooraf geproefd en ze zijn betrokken geweest tot in de kleinste details."
Wat de gasten precies te eten krijgen, blijft nog geheim tot de grote dag.
Bron: ANP