BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar en Beatrix in Middelburg voor uitreiking awards

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdag de uitreiking van de Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Awards bijgewoond. Ook prinses Beatrix was in de Nieuwe Kerk in Middelburg van de partij.

De awards worden tweejaarlijks uitgereikt voor de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijwaring van gebrek en de vrijwaring van vrees. De winnaars zijn dit keer Erol Önderoǧlu uit Turkije, bisschop Paride Taban uit Zuid-Soedan, Emmanuel de Merode uit de Democratische Republiek Congo en Urmila Chaudhary uit Nepal.

De International Four Freedoms Award ging naar Christiana Figueres Olsen uit Costa Rica, die zich inzette voor het Parijse klimaatakkoord in 2015. Ze kreeg de onderscheiding uit handen van vice-premier Hugo de Jonge.

Ook Herman van Veen was een van de prijsuitreikers. Hij luisterde de ceremonie bovendien muzikaal op. Na afloop poseerden alle winnaars samen met het koningspaar en prinses Beatrix.

Koningin Máxima koos voor deze gelegenheid een bekende, zachtroze japon van modehuis Natan.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: