BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Charles en Camilla reageren op vragen over huwelijk

Prins Charles ontkwam er woensdagmiddag voor vertrek naar Griekenland niet aan om van de verzamelde Britse media vragen te krijgen over het aanstaande huwelijk van zijn jongste zoon prins Harry. "Het wordt vanzelfsprekend prachtig”, aldus de prins van Wales. Het wordt een bijzondere dag voor iedereen.”

Echtgenote Camilla nam in Nice enkele seconden langer om in het voorbijgaan de pers antwoord te geven. Het was "heel fijn" geweest kennis te maken met Meghan Markle, en de bruiloft was "spannend", zei de hertogin van Cornwall. Op de opmerking dat de familie de geboorte van een baby en een huwelijk in één jaar meemaakt zei Camilla: ''Het is veel. En er komen er meer. Er komen meer baby's.'' Vervolgens benoemde de hertogin dat ook Zara Tindall, de dochter van prinses Anne, in verwachting is.

Video - Charles en Camilla's reactie op de pers

Griekenland zit Charles in het bloed

Het officiële bezoek dat de Britse prins Charles woensdagmiddag met echtgenote Camilla is begonnen in Athene voelde een beetje als een thuiskomst. "Griekenland zit in mijn bloed", zei Charles voorafgaand aan het driedaagse verblijf, dat aansloot op een bezoek aan Zuid-Frankrijk.

Charles' vader prins Philip is in 1921 op Corfu geboren, als lid van de Griekse koninklijke familie. Lang heeft hij overigens niet in Griekenland gewoond, want na een desastreuze militaire campagne tegen aartsvijand Turkije moest Philip met zijn ouders vluchtten omdat zijn vader prins Andreas medeverantwoordelijk werd gehouden voor de nederlaag.

Charles is de afgelopen jaren vaak in Griekenland geweest, maar meestal privé. Zijn moeder koningin Elizabeth is opmerkelijk genoeg in haar 66-jarige regeringstijd nooit op staatsbezoek geweest in het geboorteland van haar echtgenoot. De Griekse premier Alexis Tsipras, met wie Charles woensdag een ontmoeting had, noemde zijn komst dan ook belangrijk.

Charles en Camilla begonnen hun visite met een kranslegging bij het graf van de Onbekende Soldaat, voor het voormalige koninklijke paleis dat sinds 1934 het Griekse parlement huisvest. Daarna volgden gesprekken met president Prokopis Pavlopoulos en premier Tsipras. Donderdag staat ook een ontmoeting met het hoofd van de Grieks-orthodoxe kerk op de agenda.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: