Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: 10 koninklijke 'Fashion Twins'

7 augustus 2021 · Leestijd 3 min

Europese royals kleden zich vanuit de etiquette altijd bescheiden en chic. Veel vrouwelijke royals -van hertogin Catherine tot prinses Sofia en van prinses Charlène tot koningin Máxima- wenden zich steeds weer tot dezelfde modehuizen. Af en toe dragen ze daardoor éxact dezelfde outfits. Wij zetten ze op een rij!

Mooi roze

roze-jurk-victoria-maxima.jpg

Deze rood-roze jurk van de Libanese ontwerper Elie Saab hebben zowel kroonprinses Victoria als koningin Máxima in de kast hangen. Victoria draagt de jurk tijdens de doop van prins Alexander in 2016. Máxima draagt de jurk tijdens een bezoek aan Portugal in 2017.

Prachtige galajurk

witte-galajurk-maxima-charlene.jpg

De witte lange japon van Stella McCartney valt in smaak. Prinses Charlène van Monaco draagt de jurk tijdens de Laureus World Sports Awards 2018. Koningin Máxima straalt in de designerjurk tijdens het Corps Diplomatique Diner in 2019. Ze zien er beiden stralend uit!

Beatrix en haar schoondochters

beatrix-mabel.jpg

De groene verlovingsjurk van prinses Beatrix zien we veertig jaar na 1965 terug. Schoondochter prinses Mabel draagt de bijzondere jurk tijdens het huwelijk van prins Pieter-Christiaan in 2005. De jurk ziet er nog altijd prachtig uit!

beatrix-maxima.jpg

Tijdens het staatsbezoek aan België in 1981 draagt koningin Beatrix deze smaragdgroene japon. In 2014 zien we koningin Máxima in dezelfde jurk verschijnen bij het Bevrijdingsdagsconcert op de Amstel. Leuk om de schoondochters van prinses Beatrix in oude jurken van haar te zien!

Bloemenpatroon

pjimage__16_.jpg

Bloemen zijn altijd goed. Deze zwarte jurk met bloemenpatroon van het modemerk Giambattista Valli is door twee royals gedragen. Koningin Máxima draagt de jurk tijdens het Koningsdagconcert in Tilburg in 2014. Prinses Madeleine van Zweden draagt hetzelfde exemplaar bij een gala-evenement van de World Childhood Foundation in 2018.

Een mooie blouse

groene-top-sofia-viktoria.jpg

Ook toegankelijkere items, zoals een mooie blouse, worden door de royals graag gedragen. Deze groene top van Cos Stores met een wit detail aan de mouw is een favoriet. Prinses Sofia draagt het bij de aankondiging van haar tweede zwangerschap in 2017. Prinses Viktória kiest voor de top bij een evenement van Save the Children in de Efteling. 

Meghan en koningin Letizia

lerenrok-meghan-letizia.jpg

Twee prachtige royals met een slank postuur: Meghan en koningin Letizia. Deze rode leren statement rok van het merk Hugo Boss is een favoriet van de dames. Meghan draagt de rok tijdens een One Young World-evenement in Londen. Koningin Letizia draagt dezelfde rok tijdens een staatsbezoek aan Zuid-Korea.

pjimage__20_.jpg

Meghan en Letizia dragen vaker dezelfde kleding. Zoals deze jurk van Stella McCartney, alleen het mouwtje verschilt. De cape-jurk is beschikbaar in meerdere kleuren. Meghan draagt de donkerblauwe variant bij de viering van de 92e verjaardag van koningin Elizabeth in de Royal Alberth Hall in 2018. Koningin Letizia draagt de olijfgroene jurk bij de uitreiking van de Nationale Sportprijzen in Madrid in 2018. Zou het nu nog toeval zijn?

Klassiek wit

pjimage__19_.jpg

Deze witte geplooide maxi-jurk is van het merk Self-Portrait. Hertogin Catherine, prinses Sofia en de Noorse prinses Ingrid Alexandra hebben de jurk alle drie gedragen. Als de jurk zo in de smaak valt, dan moet ze wel lekker zitten!

Máxima en Mathilde

witte-bloemetjesjurk-maxima-mathilde.jpg

Dezelfde jurk, maar net iets anders. Máxima verschijnt tijdens het staatsbezoek aan Indonesië in deze jurk van het modehuis Natan. Koningin Mathilde draagt bijna dezelfde creatie bij het bezoek aan koningin Elizabeth. Bij Mathilde zitten de bloemen aan de onderkant van haar jurk.

Foto's: ANP / PrincessMadeleineOfSweden / Kungahuset / DetNorskeKongehus

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--