Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekijk: Deze outfits droeg Máxima in Duitsland

3 juli 2021 · Leestijd 5 min

Volgende week is het zover: de koning en koningin gaan weer op staatsbezoek! De reis gaat naar Duitsland. Het is lang niet de eerste keer dat het koningspaar naar onze oosterburen gaat. Daarom een mooie gelegenheid om de outfits van de koningin die zij tot nu toe in Duitsland droeg onder de loep te nemen!

Sinds de troonswisseling in 2013 heeft het koninklijk paar vijftien van de zestien Duitse deelstaten bezocht. Aanvankelijk zouden deze bezoeken vorig jara al worden met een staatsbezoek aan deelstaat en hoofdstad Berlijn, maar dat ging niet door vanwege het coronavirus. Nu gaan de koning en koningin alsnog!

Voor alle bezoekjes gingen veel verschillende outfits in de koffer. Hier staan de looks van de koningin op een rijtje!

Oranje boven!

Hoe leuk is dat: voor het bezoek aan de eerste Duitse deelstaat kiest koningin Máxima voor knaloranje. Ze draagt een geplooide, oranje peplum en een zandkleurige kokerrok. Een creatie van modehuis Natan.

Luchtig zomerjurkje

In zonnig Stuttgart verschijnt Máxima opnieuw in een ontwerp van Natan: een japon met grijze print met kanteffect. Haar grote zonnebril en zwarte accessoires maken de zomerse look compleet.

Klassiek in zwart-wit

Eind mei 2014 staat de deelstaat Nedersaksen op het programma. Máxima gaat voor een klassieke look: een zwart-witte japon met boothals en verhoogde taillelijn. Ze combineert de creatie van modehuis Natan met een hoed uit de collectie van Fabienne Delvigne.

De power van pastel

Poederroze is de kleurtint die Máxima draagt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De opvallende hoed van bananenbladvezel en transparante zijde past perfect bij haar pastelkleurige japon van Natan.

Ingetogen look

Direct na het staatsbezoek aan Denemarken in maart 2015 reist het koningspaar door naar Noord-Duitsland voor een werkbezoek aan Sleeswijk-Holstein. Máxima draagt een mouwloze top en een kokerrok met verrassend element: het voorpand van de rok is donkergrijs, de achterzijde is van een beige stof. Op de frisse momenten trekt ze over haar top een beige jasje.

Felrood van top tot teen

Voor het bezoek aan Hamburg kiest Máxima voor felrood. Van top tot teen. De kleur van haar accessoires sluit subliem aan bij de japon van Natan. De rode turban, gemaakt door Fabienne Delvigne, is van dezelfde stof als de jurk.

Pretty in pink

Máxima haalt haar japon van Koningsdag 2015 uit de kast voor het bezoek aan Beieren. De fuchsia jurk met gedrapeerde boothals en driekwart mouw heeft een leuk detail op de taille: oranje en fuchsia kraaltjes en pailletten.

Mooie mix

In 2017 staan er maar liefst drie deelstaten op het programma. Op de eerste dag in de deelstaat Thüringen zien we Máxima in een oranje broekpak, een ontwerp van Claes Iversen. Ze combineert het broekpak met een strikblouse van Gucci en een vest van Natan.

Klokmouwen

De zijden japon met klokmouwen die Máxima draagt in de deelstaat Saksen hebben we al geregeld gezien. De bekende japon is van modehuis Natan.

Gouden combinatie

Bij het bezoek aan de deelstaat Saksen-Anhalt gaat Máxima voor een stijlvolle combinatie van goud en leer. De koningin draagt een top met ingeweven gouddraad en een rode leren rok.

Wol en kant

Een jurk met een lijfje van grijze wol en een rok van geel kant, zo begint Máxima haar bezoek aan Rijnland Palts en Saarland. Het ontwerp is van Natan, en we zouden haar vervolgens vaker in deze jurk zien.

Glimmend

Die avond draagt de koningin deze prachtige donkerblauwe japon, ook van Natan. En deze jurk kennen we ook, namelijk van dit portret van koningin Máxima! 

Rozig rood

Deze creatie kennen we! Zoals vaker draagt Máxima in Duitsland de outfit van Koningsdag. Deze jurk van het Belgische modemerk Natan droeg ze op Koningsdag 2018 in Groningen. 

Chique in bordeauxrood

Grof kant is waar de koningin in Saarland voor kiest. Deze bordeauxrode jurk zagen we eerder bij haar bezoek aan het Mauritshuis een aantal jaar terug.

Tilburgse twist

Het bezoek aan Bremen in 2019 wordt afgetrapt met een prachtige bekende ouftit! Wie herinnert zich deze wonderlijke creatie van Jan Taminiau in goud en blauw nu niet? De koningin droeg het tijdens Koningsdag in Tilburg, 2017.

Glitter en glamour

Aan het eind van het bezoek, dat slechts één dag duurde wisselde Máxima van outfit. Ze koos voor deze prachtige zwarte glitterjapon. Die zagen we later nog eens terug, bij een gala van Méér Muziek in de Klas!

Zwols roze

Later in 2019 brengt het koningspaar nog een bezoek aan Duitsland: dit keer staan Mecklenburg-Vorpommern en Brandenburg op het programma. De koningin start het bezoek met haar Koningsdagoutfit uit Zwolle.

Zwierig blauw

Tijdens het avondprogramma draagt Máxima een prachtige blauwe jurk van ontwerpster Johanna Ortiz, met een witte stola.

Zwart en beige

De tweede dag van dit bezoek begint met een zwart met beige outfit van een Nederlandse couturier: Mattijs van Bergen. 

Fleurig

Die avond verschijnt de koningin in een enorm fleurige japon met allerlei kleuren! Veelzijdig en veelkleurig, precies zoals we koningin Máxima kennen.

Klokmouw (2)

Een poederroze jurk met een gigantische klokmouw, met deze jurk van Natan eindigt het laatste bezoek aan Duitsland dat het koningspaar aflegde. We zijn erg benieuwd naar de outfits van de koningin volgende week. Houd onze website in de gaten voor de laatste updates!

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--