Donald Trump en de royals

Vrijdag 20 januari vindt in Washington de inauguratie plaats van de vijfenveertigste president van de Verenigde Staten: Donald Trump. De band tussen de koningshuizen en The Obama’s was goed. Hoe zullen de ontmoetingen met de nieuwe, spraakmakende wereldleider verlopen? Jeroen Snel spreekt met royaltykenner en oud-Amerikacorrespondent Jan-Kees Emmer over Trump en de royals.

Prinses Caroline 60 jaar

Maandag 23 januari wordt prinses Caroline van Monaco zestig jaar. Haar leven staat in het teken van drama’s. Haar eerste huwelijk eindigde in een scheiding, ze verloor haar moeder prinses Gracia bij een auto-ongeluk en verloor vervolgens ook haar tweede man na een ongeluk met een speedboot. Haar derde huwelijk met jeugdvriend Ernst-August lijkt ook ieder moment te kunnen stranden. Zaterdag kijken we terug op het turbulente leven van de prinses.

De keizer van Japan

Vorige week werd bekend dat de Japanse keizer Akihito mag aftreden. In augustus 2016 had de keizer, die inmiddels 83 jaar is, al aangegeven dat hij het vanwege zijn hoge leeftijd en zwakkere gezondheid steeds moeilijker vindt om de rol van keizer te vervullen. Dat de keizer mag aftreden is heel bijzonder. Waarom ligt abdicatie in Japan zo gevoelig? Historica en Japan-expert Eline de Boo legt uit. 

Koninklijke brillen

De bril is vooral een praktische accessoire, maar een beetje meegaan met de mode kan nooit kwaad. Met brilmode-adviseur Charmaine Stots bekijken we de brillen van onder anderen prins Constantijn, prins Bernhard jr en koningin Margrethe.

Dit en meer koninklijke nieuwtjes, zaterdag 21 januari om 19:45 in Blauw Bloed!