BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock
Prinses Viktória in Mozambique voor Save the Children

Prinses Viktória in Mozambique voor Save the Children

Zaterdag komt Blauw Bloed vanuit Mozambique. Prinses Viktória was de afgelopen week in het land in Zuid-Oost Afrika om meer te leren over de problemen van chronische ondervoeding van kinderen en de desastreuze gevolgen daarvan. Jeroen Snel reist met de echtgenote van prins Jaime mee en doet zaterdag verslag van dit indrukwekkende en emotionele bezoek.

Prinses Viktória is beschermvrouw van de Nederlandse tak van Save the Children, de wereldorganisatie die zich inzet voor het welzijn van kinderen. Voor Save the Children is het terugdringen van chronische ondervoeding de komende jaren een van de speerpunten waaraan Viktória zich heeft verbonden.

Bezoek Duitsland

Volgende week bezoeken koning Willem-Alexander en koningin Máxima de Duitse deelstaten Thüringen, Saksen en Saksen-Anhalt. Jaarlijks brengen zij een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten waar bij de aandacht uitgaat naar de economische betrekkingen. Wij spreken met Monique van Daalen, de Nederlandse ambassadeur in Berlijn. Zij bereidt alle bezoeken van de koning voor.

Dit en meer koninklijk nieuws, zaterdag 4 februari om 19:45 op NPO2!

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!