Prinses Cristina vrijgesproken, echtgenoot krijgt zes jaar cel

De zus van de Spaanse koning Felipe , prinses Cristina, is vrijdag in een proces over grootschalige fraude vrijgesproken. Wel moet ze 265.000 euro aan schadevergoedingen betalen. Haar man Iñaki Urdangarin is tot zes jaar en drie maanden cel veroordeeld wegens zijn hoofdrol in de zaak. Jeroen spreekt erover in de studio met Robbert Bosschart, correspondent in Spanje.

Prinses Christina 70 jaar

Prinses Christina wordt zaterdag 18 februari 70 jaar. De jongste dochter van prinses Juliana en prins Bernhard heeft gekozen voor een leven buiten de spotlights. Toch hebben we haar een aantal keer in het openbaar gezien én gehoord: Christina heeft een grote passie voor zang.

Koningin Máxima

Dinsdag heeft koningin Máxima een bezoek gebracht aan het Emma kinderziekenhuis AMC in Amsterdam. Ze nam een kijkje bij de stichting Emma at Work, die jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking begeleidt bij het opdoen van werkervaring. Zaterdag alles over dit bezoek in onze uitzending!

Royals voor kinderen

In het bijzijn van kinderen gedragen de meeste vrouwelijke royals zich als ware sprookjesprinsessen. Prinses Mary, prinses Madeleine en koningin Mathilde nemen vaak de tijd voor een lief woordje of zelfs een knuffel. Koningin Máxima en prinses Mabel zetten zich op politiek niveau in voor de kinderen die het moeilijk hebben. Koningshuisdeskundige Lammert de Bruin vertelt over royals voor kinderen. 

Dit en meer koninklijk nieuws, zaterdag 18 februari om 19:45 op NPO2!