Filip en Mathilde op bezoek bij Deense royals

Deze week komt Blauw Bloed uit Kopenhagen! Koning Filip en koningin Mathilde van België waren de afgelopen week op bezoek bij de Deense royals. Een vol programma met een vaarttocht, een bezoek aan een basisschool en een schitterend staatsbanket. Jeroen Snel was erbij en doet verslag!

Staatsbezoek Argentinië

President Mauricio Macri van Argentinië en zijn echtgenote Juliana waren maandag en dinsdag op bezoek bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Op de agenda stond een bezoek aan het Anne Frank Huis, het Mauritshuis en een rondvaart door de haven van Rotterdam. Zoals gebruikelijk werd ook bij dit staatsbezoek flink uitgepakt tijdens het staatsbanket in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Grote hoeden

Blauw Bloed sprak met Fabienne Delvigne, de favoriete hoedenontwerpster van koningin Máxima en koningin Mathilde. Regelmatig kiezen de koninginnen voor grote hoeden van haar hand, en zo ook de afgelopen week tijdens de staatsbezoeken.

Verder verraste de koning Talentfabriek010 in Rotterdam en is prinses Beatrix op Aruba. Dit en meer koninklijk nieuws, zaterdag 1 april om 19:45 op NPO2!