Koningin Máxima bezoekt de afdeling Psychiatrie van het AMC

Woensdagmiddag heeft de koningin een bezoek gebracht aan de afdeling Psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Zij ging in gesprek met psychiaters over nieuwe ontwikkelingen zoals de toepassing van diepe hersenstimulatie bij stoornissen en depressies. Ook had zij emotionele gesprekken met patiënten. Wij doen uitgebreid verslag van dit werkbezoek van de koningin.

Porselein
Vrijdag opende Koningin Máxima de tentoonstelling ‘Verboden porselein – exclusief voor de keizer’ in Delft. De Chinese keizers gebruikten tussen de veertiende en zeventiende eeuw porselein om religieuze en politieke boodschappen uit te dragen.

Prinses Beatrix
Prinses Beatrix had het vlak voor haar aftreden al aangekondigd: “U zult mij voorlopig nog wel even zien.” En die belofte maakt zij helemaal waar. Ze is nog steeds druk met werkbezoeken. Zoals zaterdagochtend als zij in Nieuwegein de Wereld Parkinson dag bijwoont. 

Vrouw in pak
Vroeger waren het alleen de mannen die pakken droegen. Vandaag de dag is de powersuit ook een onmisbare aanvulling op de garderobe van de vrouw. Stijlmeester Bodo Breg vertelt over prinsessen en koninginnen, strak in het pak.

Dit en meer koninklijk nieuws, zaterdag 8 april om 19:45 op NPO2!