Britse prins Philip legt koninklijke taken neer

Donderdagochtend kwam de Britse koninklijke staf bijeen voor een spoedberaad. Na een turbulente ochtend met vele geruchten in de media maakt het hof bekend dat prins Philip (95) stopt het met uitvoeren van koninklijke taken. Correspondent Lia van Bekhoven vertelt over de reden en de gevolgen van deze beslissing.

Dodenherdenking

Het koningspaar was afgelopen donderdag bij de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. In Rhenen, op de Grebbeberg, was een andere herdenking waar prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven en prins Pieter-Christiaan bij aanwezig waren.

De gedekte tafels van de koning

We gaan even terug naar vorige week vrijdag. Vlak voor aanvang van het diner op het paleis op de Dam kregen wij de kans om de net gedekte tafels van dichtbij te bekijken. Flip Maarschalkerweerd legt uit wat we daar allemaal zien.

Verder alles over de opvallende outfits én kostbare juwelen van koningin Máxima. Zaterdag 6 mei om 19:35 op NPO2!