Royals vieren tachtigste verjaardag koning Harald

Dit jaar vieren koning Harald en koningin Sonja hun tachtigste verjaardag! Het Noorse koningspaar vierde hun verjaardag dinsdag en woensdag met familie en vele koninklijke vrienden. Op het programma stonden twee galadiners en een vaartocht. Jeroen Snel doet zaterdag verslag van de feestelijke dagen in Oslo.

Koninklijke gasten
Naast koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren ook prinses Beatrix, prins Constantijn en prinses Mabel in Noorwegen. Ook koning Filip en koningin Mathilde van België waren aanwezig. Uit Zweden kwam het koningspaar met kroonprinses Victoria, kroonprins Daniel, prins Carl Philip en prinses Sofia.

Feest
Dinsdagavond verzamelden duizenden Noren zich op het plein voor het Koninklijk Paleis in Oslo om te zingen voor de jarige koning. Vervolgens genoot het koningspaar met de gasten van een galadiner. Woensdag was er een lunch aan boord van het koningsschip Norge en een banket in het Operahuis in Oslo.

Dit en meer koninklijk nieuws!