Koning bezoekt Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius na orkaan

De koning reisde afgelopen week naar Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius om met eigen ogen de schade te zien die orkaan Irma hier heeft aangericht. "Dit heb ik nog nooit gezien", vertelt de koning nadat hij een rondrit over Sint-Maarten heeft gemaakt. Sander Paulus, verslaggever Koninklijk Huis RTL, reisde mee en vertelt zaterdag in Blauw Bloed hoe belangrijk het is voor de bewoners van de eilanden dat de koning hen een hart onder de riem kwam steken.

Vrijdag ging de koning weer in Nederland aan de slag. In Assen is er een nieuwe toeristische route die over het water gaat, dwars door de stad. De koning opent de route en mag hem vast een keertje varen.

Vrijdag staat koningin Máxima voor dag en dauw op om in Utrecht de aftrap te kunnen geven voor de Dag van de Jeugdprofessional. En zaterdag viert de koning 100 jaar Reddingsbrigade Nederland in attractiepark Duinrell.

Dit en meer koninklijk nieuws, zaterdag 16 september om 19:45 uur op NPO2!