Scherpe kritiek van koning Felipe op politieke leiders Catalonië

In een toespraak op televisie heeft koning Felipe scherpe kritiek geuit op de politieke leiders in Catalonië, de regio die zich van Spanje wil afscheiden. Hij verweet hen "onverantwoordelijk gedrag" door tegen de wet in een referendum te houden. Zaterdag spreekt Jeroen met correspondent Robbert Bosschart over de situatie in Spanje.

Prijs voor Vrije Schilderkunst
Koning Willem-Alexander reikt vrijdag de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst uit. Dat is een traditie die al bijna 150 jaar bestaat. Meer dan 300 kunstenaars leverden hun werk in, maar uiteindelijk zijn er vier kunstenaars die de aanmoedigingsprijs mogen ontvangen uit handen van de koning.

De Olympische droom van Zara Tindall
It runs in the family! Zara Tindall, de kleindochter van koningin Elizabeth, is net als haar grootmoeder en moeder prinses Anne, bezeten van paarden. Wij spreken Zara tijdens de military in Boekelo over haar leven on the road en over haar Olympische droom.

Wat droegen ze?
De herfst is weer in aantocht en dat betekent dat de zomeroutfits weer de kast in gaan. Voor Blauw Bloed een reden om eens te kijken wat de royals de afgelopen periode allemaal hebben gedragen.

Dit en meer koninklijk nieuws, zaterdag 7 oktober om 19:45 uur op NPO2!