Koningspaar brengt staatsbezoek aan Portugal

Zaterdag komt Blauw Bloed vanuit Portugal! Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een driedaags bezoek gebracht aan het land. Jeroen Snel was erbij en heeft het koningspaar achteraf gesproken.

De Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa heeft dinsdagmorgen het koningspaar met groot ceremonieel verwelkomd voor het Jeronimus-klooster in Belém. In de Santa Mariakerk van het klooster hebben de koning en de koningin een rondleiding gekregen.

In de middag maakt het paar een ritje met een antieke tram om net als andere bezoekers van de stad indrukken op te doen. Ook brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een bezoek aan de bruisende wijk Mouraria.

Op woensdag krijgen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een bijzonder welkom van de studenten van de universiteit van Lissabon. Ze worden traditioneel begroet door een ‘tuna’, een groep musicerende en zingende studenten.

Het koningspaar sluit het driedaagse staatsbezoek aan Portugal af met onder andere een bezoek aan Palácio de Vila en een moment om de pers te woord te staan.

Dit en meer koninklijk nieuws, zaterdag 14 oktober 19:45 uur op NPO2.