Koningin Máxima bezoekt Nigeria voor de Verenigde Naties

Zaterdag komt Blauw Bloed uit Nigeria. Koningin Máxima heeft een driedaags werkbezoek gebracht aan het land in haar functie als speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties. Minder dan de helft van bevolking van Nigeria heeft toegang tot financiële diensten. Koningin Máxima sprak met verschillende gouverneurs en de vicepresident over dit probleem. Ook bezocht de koningin een ziekenhuis en verschillende lokale projecten om met eigen ogen te zien hoe het ervoor staat.

Tijdens de reis sprak Jeroen Snel op twee momenten met koningin Máxima over het land en de ontwikkelingen.

500 jaar Reformatie
Koning Willem-Alexander was dinsdagavond aanwezig bij de landelijke viering van de Protestantse Kerk in Nederland in de Domkerk in Utrecht. Vijfhonderd jaar geleden kwam Maarten Luther met zijn 95 stellingen wat leidde tot de Reformatie. Wij waren bij deze bijzondere avond en bekijken welke invloeden de Reformatie heeft gehad op de verschillende vorstenhuizen.

Dit en meer koninklijk nieuws, zaterdag 3 november om 19:40 uur op NPO2!