BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock
Het liefdesverhaal van koningin Elizabeth en prins Philip

Het liefdesverhaal van koningin Elizabeth en prins Philip

Deze maand zijn de Britse koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Zaterdag in Blauw Bloed zoomen we in op de liefde tussen de twee royals en bespreken we met correspondent Lia van Bekhoven hoe Groot-Brittannië dit jubileum gaat vieren.

Filip en Mathilde in India
Koning Filip en koningin Mathilde waren de afgelopen week in India. Zij bezochten onder andere de Taj Mahal, de hoofstad New Delhi en speelden een potje cricket in Mumbai. Belgische royalty-watcher Wim Dehandschutter was mee op reis en vertelt erover.

Japonnen en juwelen
Houdt u, net als de royals, van kleurrijke japonnen en fonkelende juwelen? Dan is een bezoek aan het Gemeentemuseum in Den Haag iets voor u! Wij bezochten twee tentoonstellingen met koninklijke hoogtepunten: de mode van Frans Hoogendoorn en de juwelen van hofjuwelier Steltman. Onder andere de trouwjurk van prinses Margarita en juwelen gedragen door koningin Máxima zijn momenteel in Den Haag te bewonderen.

Dit en meer koninklijk nieuws, zaterdag 11 november om 19:40 uur op NPO2!  

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!