Koninklijke familie bij Prins Claus prijzen

Prins Claus heeft zich zijn hele leven ingezet voor het ontdekken en behouden van het cultuurgoed wereldwijd. Elk jaar staat de uitreiking van de Prins Claus prijzen met dikke letters in de agenda van koningin Beatrix en haar familie. Woensdagavond was de koninklijke familie aanwezig bij de uitreiking van de bijzondere prijs.

Feestelijke outfits
De feestdagen komen er weer aan! Couturier Paul Schulten kijkt met ons terug naar de feestkleding van de royals. Hij spot zelfs de opkomst van een nieuwe trend.

Heldendaden
Woensdag werden de Pieter van Vollenhoven Penningen uitgereikt. Op deze middag werden helden in het zonnetje gezet. Verschillende Nederlanders schoten een medemens te hulp in een gevaarlijke situatie. Wij waren bij de uitreiking en spraken met prof. mr. Pieter van Vollenhoven.

En we gaan nog even terug naar Caribisch Nederland. Vorige week zondag sprak Jeroen Snel, aan het einde van het bezoek, met het koningspaar over de wederopbouw van de eilanden na orkaan Irma en de toekomst.

Dit en nog meer koninklijk nieuws, zaterdag 9 december om 19:40 op NPO2!