Uniek interview met koningin Elizabeth

Voor het eerst heeft koningin Elizabeth zich openhartig uitgesproken over haar kroning 65 jaar geleden. In het BBC-programma The Coronation, dat zondag wordt uitgezonden, blikt de Britse vorstin met koningshuisexpert Alastair Bruce terug op de ceremonie in 1953. Zaterdag in Blauw Bloed spreken we met correspondent Lia van Bekhoven over de unieke beelden in deze documentaire.

Onverwacht bezoek
Donderdag bracht Máxima een werkbezoek aan jongerenorganisatie TijdVoorActie en Netwerk Nieuw Rotterdam in Rotterdam. De koningin sprak een aantal vrijwilligers die zich inzetten voor voor mensen die geen of weinig contact hebben met anderen.

Stippen en strepen
In het rijtje van echte modeklassiekers mogen stippen en strepen natuurlijk niet ontbreken!  Volgens modedeskundige Tess van Daelen is het een must have voor iedere vrouw. En de royals zijn er dol op!

Serie Juwelen: het inhuldigingsdiadeem
Vanaf zaterdag start een nieuwe 10-delige serie over bekende juwelen uit de Oranje-collectie. De juwelen zullen uitgebreid besproken worden door juwelenhistoricus Martijn Akkerman. Deze week bespreken wij het inhuldigingsdiadeem van koningin Máxima.

Dit en meer koninklijk nieuws, zaterdag 13 januari om 19:40 uur op NPO2!