Koningspaar opent Culturele Hoofdstad 2018

Zaterdag komt Blauw Bloed live vanuit de Friese stad Leeuwarden! Koning Willem-Alexander en koningin Máxima verrichten zaterdagavond de officiële opening van Leeuwarden-Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Jeroen Snel doet verslag van de feestelijkheden.

Eerder deze week was de koning ook al in Friesland. In Sneek bezocht hij twee bedrijven. Naast de opening van de nieuwe isolatiefabriek EverUse liet hij zich voorlichten bij het Friese ICT-bedrijf Snakeware.

Lezen en schrijven
Prinses Laurentien was woensdag in Den Haag om voor de 15e keer voor te lezen tijdens het Voorleesontbijt, maar dit keer lieten de kinderen zich snel afleiden. Een dag later reikte de prinses in het bijzijn van presentator Paul de Leeuw de Taalheldenprijzen uit.

Beatrix 80 jaar
In het kader van de tachtigste verjaardag van prinses Beatrix brengen Miranda van Kralingen en Hans van Heiningen een muzikale ode aan de prinses. En ze blikken terug op die goede oude tijd....

Serie Juwelen: de parel-broche
Juwelenhistoricus Martijn Akkerman neemt deze week het favoriete juweel van prinses Beatrix onder de loep: de parel-broche van koningin Sophie. Dit prachtige juweel met een rijke geschiedenis zien we af en toe ook schitteren bij koningin Máxima.

Dit en nog meer koninklijk nieuws, zaterdag 27 januari om 19:45 uur op NPO2!