Prinses Beatrix 80 jaar

Zaterdag viert prinses Beatrix haar tachtigste verjaardag op het Koninklijk Paleis in Amsterdam! Blauw Bloed komt live vanaf de Dam waar vrienden en familie arriveren en in het paleis een groot feest plaatsvindt.

Onze uitzending staat geheel in het teken van prinses Beatrix. Samen met Oranjefans bekijken we aantal bijzondere momenten uit het leven van de prinses. Wanneer zagen we de vrouw achter het ambt? En: Historica Reinildis van Ditzhuizen bekijkt prinses Beatrix als professional. Drieëndertig jaar was zij staatshoofd van ons land. Hoe heeft ze dat gedaan?

Ook de mode van prinses Beatrix komt aan bod. Modejournalist Josine Droogendijk bespreekt de kleding van Beatrix door de jaren heen, van meisje tot wat de prinses nu draagt.

Dit en meer nieuws, zaterdag 3 februari om 19:45 uur op NPO2.