BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock
Koningspaar op werkbezoek in China

Koningspaar op werkbezoek in China

Zaterdag komt Blauw Bloed vanuit China! Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben deze week op uitnodiging van de Chinese president Xi Jinping een werkbezoek gebracht aan het Aziatische land. Jeroen Snel doet verslag van het bezoek van het koninklijk paar.

Ook volgen we koningin Máxima, die een dag langer in Peking bleef en nog een uitgebreid economisch programma volgde. Ze sprak onder meer met Chinese architecten over duurzame stadsontwikkeling en waterhuishouding, terreinen waarop Nederland en China kunnen samenwerken.

Het Korenaar-diadeem
De juwelen van onze Oranjes zijn stuk voor stuk meesterwerken van onschatbare waarde. Juwelenhistoricus Martijn Akkerman geeft je deze week alle ins en outs over het Korenaar-diadeem: het huwelijksdiadeem van de schoondochters van prinses Margriet.

Cultuur en mode
Hoe laat je als royal met je kleding zien uit welke cultuur je komt? En hoe pas je je kleding aan aan andere culturen?

En uiteraard het laatste koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland. Blauw Bloed is er zaterdag om 19.50 uur op NPO 2.

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!