Koningin Máxima bezoekt maïsboeren Indonesië

Zaterdag komt Blauw Bloed vanuit Indonesië! Koningin Máxima heeft deze week voor haar VN-werk een werkbezoek gebracht aan het land, omdat ze meer mensen toegang wil geven tot bankzaken. Op het eiland Sumatra sprak Máxima met eigenaren van kleine boerenbedrijven, die ook toegang tot financiële diensten behoeven om vooruit te komen.

Naast dit veldbezoek stond er onder meer ook een ontmoeting met de Indonesische president Joko Widodo op het programma. Jeroen Snel reisde met de koningin mee en sprak haar over het land en de ontwikkelingen. Zaterdag alles over deze reis van koningin Máxima.

Prins Henrik
In onze uitzending uiteraard ook uitgebreid aandacht voor de Deense koninklijke familie. Prins Henrik, de echtgenoot van koningin Margrethe, overleed dinsdagavond op 83-jarige leeftijd. Met zijn overlijden is de Deense vorstin haar steun en toeverlaat van ruim vijftig jaar kwijt. Een portret van een geliefde en eigenzinnige prins.

Bruidsdiadeem Beatrix
Juwelenhistoricus Martijn Akkerman neemt deze week een bijzonder en imposant diadeem onder de loep; het Württemberg-diadeem. Dit diadeem is gemaakt in 1897 in opdracht van koningin Emma voor de inhuldiging van Wilhelmina. Prinses Beatrix koos het schitterende juweel als haar bruidsdiadeem in 1966.

Dit en meer koninklijk nieuws zaterdag om 19:50 uur op NPO 2.

Bekijk de promo