Oranjes klussen mee tijdens NLdoet

Vrijdag hebben prinses Beatrix, prins Bernhard en zijn vrouw prinses Annette meegedaan aan NLdoet, de landelijke vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Het drietal was actief in kinderdagcentrum 'Onder één Dak' in Amersfoort. Ze maakten leer- en speelmaterialen en gingen ook aan de slag in de tuin.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen zaterdag in actie. Zoals gebruikelijk wordt van tevoren niet bekendgemaakt waar zij de handen uit de mouwen steken om het verrassingseffect niet te verstoren.

Werkbezoek Máxima
Koningin Máxima was afgelopen woensdag op werkbezoek in Naaldwijk. Daar opende ze het nieuwe glastuinbouwcentrum World Horti Center. Blauw Bloed was erbij en volgde de koningin tijdens een rondleiding door de kas en langs verschillende klaslokalen.

Koninklijke bruidsmode
Stijlmeester Bodo Breg duikt in de koninklijke bruidsmode en geeft een tips aan de aanstaande bruid Meghan Markle.

De juwelen van de Oranjes
Juwelenhistoricus Martijn Akkerman neemt deze week een bijzonder juweel onder de loep; het Anna Paulowna diadeem. Het diadeem dat Anna Paulowna droeg bij de inhuldiging van haar echtgenoot koningin Willem II is erg geliefd bij de Oranjes. Maar de koninklijke familie draagt vandaag de dag niet meer het originele juweel.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland!