De magie van Máxima

Zaterdag in Blauw Bloed veel aandacht voor koningin Máxima. Afgelopen maandag opende ze als ere-voorzitter van het platform 'Wijzer in geldzaken' op feestelijke wijze de Week van het geld. Naast aandacht voor haar werk zoomen we ook in op Máxima's kledingstijl, die een belangrijk onderdeel is van haar wereldwijde populariteit.

In de studio praat Jeroen Snel met modeblogger Josine Droogendijk over haar nieuwe boek 'De magie van Máxima'. Hoe heeft de (mode)stijl van Máxima zich ontwikkeld? Wat is nou typisch Máxima?

Koningspaar Jordanië
Verder blikken we vooruit op het officiële bezoek van koning Abdullah en koningin Rania volgende week aan ons land. Het Jordaanse koningspaar komt op uitnodiging van koning Willem-Alexander. Hoe zijn de banden met de Oranjes? En wat weten wij eigenlijk van koningin Rania en koning Abdullah? Hoe modern zijn zij? En hoe modern is het Jordaanse koningshuis?

En voorlopig het laatste deel in onze serie over de juwelen van Oranje: de smaragden-parure!

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 17 maart om 19:40 uur op NPO 2.