Vooruitblik huwelijk prins Harry en Meghan

Zaterdag in Blauw Bloed een vooruitblik op hét koninklijke huwelijk van dit jaar. Nu de bruiloftsdag van prins Harry en Meghan Markle nadert, stijgt de spanning in Groot-Brittannië. Steeds meer details van het huwelijk komen naar buiten. Wat kunnen we verwachten en wie mogen er komen? Welke bloemen zitten in het bruidsboeket en hoe ziet de taart eruit?

Down Under
Prins Charles neemt deze dagen de honneurs waar voor zijn moeder, koningin Elizabeth. In Australië opende hij woensdag samen met echtgenote Camilla de Commonwealth Games. Na een gezamenlijk bezoek aan het atletendorp en het Australische strand zette Charles de reis alleen voort. Hij nam onder meer een kijkje in een rumstokerij en bij het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld.

Koninklijke hoeden
Ook zijn we te gast bij de bekende Belgische hoedenontwerpster Fabienne Delvigne. Zij is de vaste hoedenmaakster van vele royals en verantwoordelijk voor bijna alle hoeden van koningin Máxima. Delvigne weet precies wie wat staat en hoe de hoed onder alle weersomstandigheden even prachtig op het hoofd blijft zitten.

Commotie
En aandacht voor de koninklijke familieperikelen in Spanje. Een filmpje waarin de spanningen tussen koningin Letizia en haar schoonmoeder Sofia te zien waren, zorgde voor veel ophef.

Dit en meer in Blauw Bloed, zaterdag 7 april om 19:40 uur op NPO 2.