Uniek gesprek met koningin Elizabeth in paleistuin

Voor de documentaire ‘The Queens Green Planet’ neemt koningin Elizabeth uitvoerig de tijd voor haar leeftijdsgenoot Sir David Attenborough. De vorstin leidt de bekende Britse bioloog en televisiemaker rond in de paleistuinen van Buckingham Palace. Naast serieuze gesprekken over onder meer klimaatverandering, blijken de twee - allebei 91 jaar - ook samen te kunnen lachen. Zaterdag in Blauw Bloed een voorproefje van deze bijzondere docu.

Verder: Koningin Máxima bezocht woensdag een zorginstelling voor mensen met MS. Prins Constantijn maakte donderdagavond in de Amsterdamse Westergasfabriek de winnaar bekend van de World Press Photo 2018. En koning Willem-Alexander reisde vrijdag af naar het Limburgse dorp Milsbeek voor de opening van een nieuwe compostfabriek.

In onze serie ‘Royal Highlights’: onder meer een bijzondere terugblik op de inhuldiging van koningin Juliana in 1948 en de aanwezigheid van prinses Margaret, die het Britse koningshuis vertegenwoordigde.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland om 19:45 uur op NPO 2.