De missie van Máxima

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit Washington! Koningin Máxima is in de Amerikaanse hoofdstad voor de jaarvergadering van de Wereldbank en het IMF. Al enkele jaren reist Máxima de wereld over om zich in te zetten voor betere financiële diensten in landen waar dit verre vanzelfsprekend is. In Washington wordt bekend of haar inspanningen voor de Verenigde Naties in de afgelopen drie jaar effect hebben gehad. Waar is vooruitgang geboekt en in welke landen is er nog flink wat werk aan de winkel?

Ook Máxima’s schoonzus prinses Mabel is deze week in Washington om aandacht te vragen voor haar missie: de aanpak van kindhuwelijken. Jeroen Snel volgt beiden en doet uitgebreid verslag.

Expositie Jan Taminiau
Een aantal beroemde jurken van koningin Máxima is vanaf zaterdag te zien in het Centraal Museum in Utrecht. Modeontwerper Jan Taminiau toont daar zijn werk. Stijlmeester Bodo Breg neemt er een kijkje en spreekt met de door Máxima zo geliefde ontwerper.

Op pad met de koning
Ook volgen we koning Willem-Alexander die na het openen van de Koningsspelen in Twello doorreisde naar Drenthe. Daar woonde hij in Frederiksoord de viering van 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid bij.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland op zaterdag 21 april om 19:40 uur op NPO 2.