Willem-Alexander populairder dan ooit

Zaterdag in Blauw Bloed onder meer aandacht voor koning Willem-Alexander, die in zijn vijfde jaar op de troon populairder is dan ooit. Maar liefst driekwart van de Nederlanders vindt dat hij zijn werk goed doet. Jeroen Snel praat in de studio met Eén Vandaag journalist en social media-expert Lammert de Bruin. Hoe doet de koning het op pr-gebied? En maakt hij genoeg gebruik van social media?

Verder: Het aftellen voor het huwelijk van prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle is nu echt begonnen. We brengen het laatste nieuws over het huwelijk van het jaar dat op 19 mei in Windsor plaatsvindt. En verder welke koninklijke plichten staan de aanstaande bruid te wachten?

En de royals doen altijd hun best om stijlvol voor de dag te komen, maar wie van hen heeft het meeste gevoel voor mode?

Ook een verslag van de opening van 'Wij gaan naar Canada' door prinses Margriet. Het Openluchtmuseum vertelt het verhaal over de vele Nederlanders die na de Tweede Wereldoorlog naar Canada emigreerden op zoek naar nieuw geluk.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 5 mei om 19:30 uur op NPO 2.